Certificare HALAL

Certificarea Halal, aplicată sectoarelor alimentare, cosmetice,atestă că un produs
a fost realizat respectând preceptele Jurisprudenţei Islamice, adică nu conţine
nici o componentă „interzisă" şi nu a intrat în nici un fel, în contact cu tot ceea
ce aceasta consideră „impur".
 
Avantajele certificării HALAL:     
 
Beneficiile consumatorilor:
  • Asigură siguranța vieții și a proprietății
  • Oferă ușurință de comparare și selecție
  • Previne inducerea în eroare în ceea ce privește prețul și calitatea
  • Protejează sănătatea mintală (aspectul religios)
     
Beneficiile producătorului:
  • Promovează produsele să fie "halal" și igienice
  • Reduce costurile 
  • Oferă superioritate în export și import
  • Aceasta sporește percepția încrederii asupra consumatorului
  • Contribuie la crearea și dezvoltarea de sucursale sub-industrie
  • Îmbunătățește concurența
 
Lista produselor, care urmează să fie certificate HALAL
  1. Carne si produse din carne
  2. Lapte și produse lactate
  3. Ouă și produse din ouă
  4. Cereale și produse din cereale
  5. Grăsimi vegetale și animale
  6. Fructeși legume
  7. Zahăr și produse de cofetărie
  8. Băuturi răcoritoare
  9. Miere de albini
  10. Materiale de ambalaj
  11. Servicii de catering și complexe alimentare
  12. Pește și produse din pește
  13. Apă potabilă
 

Formular

Cerere de certificare

Cerere Online