Certificarea Halal, aplicată sectoarelor alimentare, cosmetice,atestă că un produs
a fost realizat respectând preceptele Jurisprudenţei Islamice, adică nu conţine
nici o componentă „interzisă" şi nu a intrat în nici un fel, în contact cu tot ceea
ce aceasta consideră „impur".
a fost realizat respectând preceptele Jurisprudenţei Islamice, adică nu conţine
nici o componentă „interzisă" şi nu a intrat în nici un fel, în contact cu tot ceea
ce aceasta consideră „impur".
Avantajele certificării HALAL:
Beneficiile consumatorilor:
-
Asigură siguranța vieții și a proprietății
-
Oferă ușurință de comparare și selecție
-
Previne inducerea în eroare în ceea ce privește prețul și calitatea
-
Protejează sănătatea mintală (aspectul religios)
Beneficiile producătorului:
-
Promovează produsele să fie "halal" și igienice
-
Reduce costurile
-
Oferă superioritate în export și import
-
Aceasta sporește percepția încrederii asupra consumatorului
-
Contribuie la crearea și dezvoltarea de sucursale sub-industrie
-
Îmbunătățește concurența
Lista produselor, care urmează să fie certificate HALAL
-
Carne si produse din carne
-
Lapte și produse lactate
-
Ouă și produse din ouă
-
Cereale și produse din cereale
-
Grăsimi vegetale și animale
-
Fructeși legume
-
Zahăr și produse de cofetărie
-
Băuturi răcoritoare
-
Miere de albini
-
Materiale de ambalaj
-
Servicii de catering și complexe alimentare
-
Pește și produse din pește
-
Apă potabilă