Ziua Mondială a Calității și Săptămâna Europeană a Calității

În conformitate cu decizia Organizației Națiunilor Unite din 1990, în fiecare a doua joi a lunii noiembrie este sărbătorită „Ziua Mondială a Calității”, iar a doua săptămână din noiembrie este sărbătorită ca „Săptămâna europeană a calității” în țările membre ale Organizației Europene pentru Calitate (EOQ).

Declarația președintelui TSE, Dr. Adem Shahin, la Ziua Mondială a Calității și Săptămâna Europeană a Calității a fost următoarea:

Un nor de structură economică și socială dinamică, care crește competitivitatea țării noastre pe arena internațională depinde de produsele, bunurile și serviciile de înaltă calitate în conformitate cu standardele implementate.

Toate acestea necesită eforturile noastre pentru extinderea și dezvoltarea infrastructurii în țara noastră, pentru a face tot posibilul pentru a asigura concurența și a obține beneficiul maxim de produsele sau serviciile care au primit cerințele noastre.

TSE își desfășoară cu succes cercetările în domeniul calității și, deci, luând decizii în conformitate cu interesele noastre naționale.

Performanța TSE în conformitate cu standardele internaționale.

Începând cu a.1976, institutul nostru a împlinit 43 de ani în Organizația Europeană pentru Calitate (EOQ). EOQ, deținînd peste 70.000 de membri și 500.000 de companii, sprijină comunitatea europeană.

În perioada de membru al EOQ, TSE a organizat multe congrese, a participat activ la activitățile sale și a contribuit la dezvoltarea infrastructurii de calitate în Turcia și Europa prin dezvoltarea  proiectelor noi.
 
„Calitatea ca avantaj competitiv”

Considerând că calitatea este cheia dezvoltării, iar TSE este cheia calității,  Institutul nostru tinde spre difuzarea informației cu privire la calitatea țării noastre în toate domeniile de activitate și serviciile sale de 65 de ani, precum și la formarea conceptului de societate, producătoare de calitate și a vieții calitative.